top of page
\
\
\
\
\
\
\

SPRÅKPEDAGOG

Att undervisa språk är något som jag började med när jag var i gymnasiet. Min franska lärare Natalie frågade mig när jag 17 om jag kan tänka mig hjälpa elever som var ett yngre än mig att få godkänd. Jag sa "varför inte?" och då började en resa som sträcker sig över 17 år av språkundervisning. Jag skulle aldrig föreställa mig att det kommer bli så här spännande och utvecklande. 

 

MODERSMÅL

Idit jobbar sedan 2011 som modersmålspedagog i hebreiska i Uppsala kommun, liksom i Stockholm, för barn 2-13 år. Hon har utvecklat en lärometod baserad på nyfikenhet, ordkunskap och alfabetet. Idit är särskilt intresserad av att visa barnen hur man genom läsning kan öppna nya världar till matematik, geografi, religion och lingvistik. Här ser ni några exempel på tidigare genomförda idéer:

 

Att lära sig språket genom musik är en av Idits specialiteter, vilket uppskattas av många förskolor. Barnen utökar sitt ordförråd på ett lustfyllt och naturligt sätt.

 

Idit har deltagit i flera kurser som kommunen anordnat. Den senaste i hur man använder appen Book Creator. Genom den kan man bygga upp berättelser för hela familjen, se exempel här:

 

Idit har även undervisat hebreisk litteratur vid Stockholm International School, för gymnasieelever på IB Diploma-programmet..
 

Att lära sig hebreiska är en utmaning för hjärncellerna! Alfabetet är ganska klurigt,liksom systemet att läsa från höger till vänster. För att krydda till det lite extra måste du även ha koll på vokalerna. De skrivs nämligen under konsonanterna. Men, med Idit som lärare så kommer det gå bra. Hon lär dig allt det, och lite till under sina kurser i hebreiska. Så boka direkt! Se kommande kurstillfällen här.

ENGELSKA SOM FRÄMMANDE SPRÅK

Idit har lång erfarenhet av att undervisa i engelska, både i Sverige och utomlands (Israel, Frankrike och Kina). Hon talar flytande engelska, och har läst 60 högskolepoäng i engelska på Uppsala universitet. Hon har skrivit ett antal uppsatser om det engelska språket. Dem kan du hitta här.

Idit hjälper dig gärna att förbättra din engelska, oavsett om du är nybörjare eller på avancerad nivå. Hör av dig om du vill boka privatlektioner.

Idit har undervisat i franska i många år, både i Israel och i Sverige. Hon talar flytande franska efter att ha bott några år i Frankrike där hon studerade franska på Université de Montpellier. Franska är ett av Idits huvudämnen på lärarprogrammet vid Uppsala universitet.

Om du är intresserad av privatlektioner i franska får du gärna höra av dig.

FRANSKA SOM FRÄMMANDE SPRÅK

FRÄMMANDE SPRÅK

Idit har lång erfarenhet av språkundervisning i hebreiska, engelska och franska, till elever i alla åldrar och med olika behov. Allt från barn som läser till sin bar-/bat-mitzvah till skolelever som vill höja sina betyg. Idit har även undervisat på universitetsnivå. Hon har hållit lektioner för vuxna i egen regi, liksom genom kurser arrangerade av bland annat den Judiska Församlingen i Stockholm. Idit säger att varje språk har sin speciella charm. Utmaningen är att hjälpa eleven att hitta strategier för att lära sig ett främmande språk, så att det blir lättare att fortsätta sin språkutveckling utanför lektionstid.

Tryck här för att se mer

HEBREISKA SOM FRÄMMANDE SPRÅK

HEBREISKA 

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page