top of page

SPRÅKPEDAGOG

Att undervisa språk är något som jag började med när jag var i gymnasiet. Min franska lärare Natalie frågade mig när jag 17 om jag kan tänka mig hjälpa elever som var yngre än mig att få godkänd. Jag sa "varför inte?" och då började en resa som sträcker sig över 20 år av språkundervisning. Jag skulle aldrig föreställa mig att det kommer bli så här spännande och utvecklande. 

 

FRÄMMANDE SPRÅK

Idit har lång erfarenhet av språkundervisning i hebreiska, engelska och franska, till elever i alla åldrar och med olika behov. Allt från barn som läser till sin bar-/bat-mitzvah till skolelever som vill höja sina betyg. Idit har även undervisat på universitetsnivå. Hon har hållit lektioner för vuxna i egen regi, liksom genom kurser arrangerade av bland annat Folkuniversitet och Judiska Församlingen i Stockholm. Idit säger att varje språk har sin speciella charm. Utmaningen är att hjälpa eleven att hitta strategier för att lära sig ett främmande språk, så att det blir lättare att fortsätta sin språkutveckling utanför lektionstid.

Tryck här för att se mer
Keep-calm-and-carry-on-scan_edited_edite

ENGELSKA 

Idit har lång erfarenhet av att undervisa i engelska, både i Sverige och utomlands (Israel, Frankrike och Kina). Hon talar flytande engelska, och har läst 90 högskolepoäng i engelska på Uppsala universitet. Hon har skrivit ett antal uppsatser om det engelska språket. Dem kan du hitta här.

Idit hjälper dig gärna att förbättra din engelska, oavsett om du är nybörjare eller på avancerad nivå. 

Om du är intresserad av en engagerad och erfaren engelskalärare till en gymnasieskolan, företag eller för privatundervisning kontakta mig här.

Tänkbara uppdrag

Gymnasielärare i engelska 

Undervisningsutvecklare

Språkkonsult 

jeparle fr.jpg

FRANSKA

Idit har undervisat i franska i många år, både i Israel och i Sverige. Hon talar flytande franska efter att ha bott några år i Frankrike där hon studerade till läkare på Université de Montpellier. Idit har en kandidat i franska (90 högskolepoäng) från Uppsala universitet. Hon är särskilt intresserad av FLE, fransk didaktik och moderna språk utbildningspolitiska frågor i Sverige.

 

Om du är intresserad av privatlektioner i franska får du gärna höra av dig.

Om du är intresserad av en engagerad och erfaren franskalärare till en gymnasieskolan, företag eller för privatundervisning kontakta mig här.

Tänkbara uppdrag

Gymnasielärare i franska 

Undervisningsutvecklare

Interkulturellt och språkkonsult 

poster alefbet mrk1.jpg

HEBREISKA

Idit har lång erfarenhet av språkundervisning i hebreiska, till elever i alla åldrar och med olika behov. Idit har undervisat gammalt och modernt hebreiska på engelska, franska och spanska. Allt från barn som läser till sin bar-/bat-mitzvah till universitetsstudenter som vill höja sina betyg. Hon har hållit lektioner för vuxna i egen regi, liksom genom kurser arrangerade av bland annat den Judiska Församlingen i Stockholm och Folkuniversitetet.

HEBREISKA SOM FRÄMMANDE SPRÅK

Att lära sig hebreiska är en utmaning för hjärncellerna! Alfabetet är ganska klurigt, liksom systemet att läsa från höger till vänster. För att krydda till det lite extra måste du även ha koll på vokalerna. De skrivs nämligen under konsonanterna. Men, med Idit som lärare så kommer det gå bra. Hon lär dig allt det, och lite till under sina kurser i hebreiska.

Boka din lektion idag!

Lärare i hebreiska

Undervisningsutvecklare

Språkkonsult 

MODERSMÅL

HEBREISKA MODERSMÅL

2011-2016 jobbade Idit som modersmålspedagog i hebreiska i Uppsala kommun,

liksom i Stockholm, för barn 2-13 år. Hon har utvecklat en lärometod baserad på

nyfikenhet, ordkunskap och alfabetet. Idit är särskilt intresserad av att visa barnen

hur man genom läsning kan öppna nya världar till matematik, geografi, religion och

lingvistik. Här ser ni några exempel på tidigare genomförda idéer:

Att lära sig språket genom musik är en av Idits specialiteter, vilket uppskattas av

många förskolor. Barnen utökar sitt ordförråd på ett lustfyllt och naturligt sätt.

Idit har deltagit i flera kurser som kommunen anordnat. Den senaste i hur man använder

appen Book Creator. Genom den kan man bygga upp berättelser för hela familjen,

se exempel här:

2010-2014 har Idit även undervisat hebreisk litteratur vid Stockholm International School, för gymnasieelever på IB Diploma-programmet.

bottom of page